Halle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Halle? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Dankzij krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze vergelijker vind je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Halle!

zonnepanelen installateur 2980
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteZoersel
Postcode29800
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€173,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Halle mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Zoersel. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Zoersel zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Halle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4860), dan bedraagt het voordeel al snel €602. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Halle liggen tussen de €5100 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €745,00 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Halle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3400 – €4450€440
2275013€5250 – €5825€500
3349016€6100 – €6200€725
4384017€6400 – €6800€910
5446019€7025 – €7300€1000
6489022€7650 – €8050€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Halle check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halle bedraagt 3320 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Halle?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-halle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Halle vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige vakman in de buurt. Verscheidene bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Halle.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Halle op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Halle
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Halle een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!