Kermt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Kermt? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Vanwege gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze vergelijker tref je bruikbare adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kermt!

zonnepanelen installateur 3510
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode35100
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Kermt mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Hasselt. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Hasselt zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Kermt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4900), dan loopt het voordeel al gauw op tot €607. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kermt variëren tussen de €4100 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €755,00 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kermt bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3500 – €4375€400
2308013€5200 – €5800€675
3326014€6100 – €6275€875
4382017€6500 – €6650€880
5458019€7050 – €7300€1030
6490023€7675 – €8050€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Kermt ontdek je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kermt is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kermt?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kermt

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Kermt vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk jij moeiteloos een professionele installateur in jouw omgeving. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Kermt.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kermt op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Kermt
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kermt een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!