Lens-Saint-Remy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Lens-Saint-Remy? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker vind je samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lens-Saint-Remy!

zonnepanelen installateur 4280
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€168,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lens-Saint-Remy juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hannut. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Hannut kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lens-Saint-Remy
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4360), dan bedraagt het voordeel al snel €540. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lens-Saint-Remy fluctueren tussen de €5400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €755,00 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lens-Saint-Remy is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120908€3500 – €4225€380
2280012€5175 – €5825€575
3343015€6100 – €6075€725
4404016€6375 – €6600€920
5460019€7050 – €7125€1010
6484021€7550 – €8050€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Lens-Saint-Remy tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lens-Saint-Remy is 3370 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Lens-Saint-Remy?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lens-saint-remy

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lens-Saint-Remy vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een professionele specialist in jouw eigen buurt. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het type woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Lens-Saint-Remy.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lens-Saint-Remy op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Lens-Saint-Remy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lens-Saint-Remy een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!