Grand-Hallet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Grand-Hallet? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze tool lees je waardevolle aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Grand-Hallet!

zonnepanelen installateur 4280
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€167,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Grand-Hallet juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hannut. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Hannut bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Grand-Hallet
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4350), dan pak je al snel €539. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Grand-Hallet schommelen tussen de €4500 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Vandebron betaal je al snel €752,50 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Grand-Hallet is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3700 – €4250€400
2294013€5175 – €5750€525
3323014€6050 – €6050€700
4405018€6375 – €6700€900
5430020€7075 – €7225€980
6514022€7700 – €8075€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Grand-Hallet zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grand-Hallet bedraagt 3365 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grand-Hallet?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grand-hallet

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Grand-Hallet vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende monteur in jouw streek. Veel monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Grand-Hallet.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Grand-Hallet op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Grand-Hallet
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grand-Hallet een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!