Montignies-Sur-Sambre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Montignies-Sur-Sambre? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van deze website check je actuele details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Montignies-Sur-Sambre!

zonnepanelen installateur 6061
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode60610
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€178,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Montignies-Sur-Sambre maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Charleroi. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Charleroi kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Montignies-Sur-Sambre
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4800), dan is jouw winst al gauw €595. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Montignies-Sur-Sambre schommelen tussen de €5000 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €742,50 (tarieven maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Montignies-Sur-Sambre kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3550 – €4225€410
2306011€5000 – €5775€650
3339016€5950 – €6225€850
4414018€6300 – €6700€890
5440020€6900 – €7175€1000
6505023€7475 – €7800€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Montignies-Sur-Sambre ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montignies-Sur-Sambre bedraagt 3515 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Montignies-Sur-Sambre?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montignies-sur-sambre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Montignies-Sur-Sambre vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref jij in korte tijd een betrouwbare installateur in de regio. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het type huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Montignies-Sur-Sambre.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Montignies-Sur-Sambre op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Montignies-Sur-Sambre
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Montignies-Sur-Sambre een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!