Loksbergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Loksbergen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze vergelijker bekijk je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Loksbergen!

zonnepanelen installateur 3545
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteHalen
Postcode35450
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€175,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Loksbergen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Halen. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Halen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Loksbergen
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5000), dan is jouw winst al gauw €620. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Loksbergen zitten vaak tussen de €5400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €677,50 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Loksbergen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3475 – €4225€430
2302013€5250 – €5625€650
3330015€5925 – €6200€775
4406017€6500 – €6800€930
5457020€7050 – €7150€1030
6495021€7600 – €7875€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Loksbergen vind jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loksbergen bedraagt 3390 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Loksbergen?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-loksbergen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Loksbergen vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een uitstekende aanbieder in de regio. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Loksbergen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Loksbergen op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Loksbergen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Loksbergen een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!