Stevoort

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Stevoort? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze website lees jij handige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Stevoort!

zonnepanelen installateur 3512
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode35120
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Stevoort mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Hasselt. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Hasselt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Stevoort
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4940), dan is het voordeel al snel €612. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Stevoort fluctueren tussen de €4900 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je al snel €765,00 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Stevoort kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3625 – €4225€420
2284011€5200 – €5850€600
3332016€6100 – €6175€800
4403017€6500 – €6650€930
5462019€7075 – €7200€980
6484022€7575 – €8125€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Stevoort bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stevoort bedraagt 3360 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Stevoort?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-stevoort

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Stevoort vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een erkende vakman in de buurt. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Stevoort.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Stevoort op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Stevoort
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Stevoort een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!