Heldergem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Heldergem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Met de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze website lees je omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heldergem!

zonnepanelen installateur 9450
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode94500
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik kWh3523,26151495685 kWh
Gemiddelde energierekening€164,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Heldergem oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Haaltert. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Haaltert bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Heldergem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4390), dan profiteer je al van een korting van zo’n €544. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heldergem komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (onkosten oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Heldergem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3425 – €4275€410
2290013€5100 – €5650€500
3331015€5900 – €6075€875
4413018€6475 – €6800€920
5446020€7000 – €7300€960
6486023€7425 – €7925€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Heldergem ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heldergem is 3523,26151495685 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Heldergem?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heldergem

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Heldergem vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Heldergem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heldergem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Heldergem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Heldergem een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!