Burst

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Burst? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze website vind je bruikbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Burst!

zonnepanelen installateur 9420
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode94200
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik kWh3521,0745846282 kWh
Gemiddelde energierekening€164,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Burst oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je de spelregels in de gemeente Erpe-Mere. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Erpe-Mere kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Burst
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4320), dan is jouw winst al gauw €536. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Burst liggen tussen om en nabij de €4000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €720,00 (prijspeil oktober 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Burst bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3650 – €4300€430
2275013€5125 – €5825€525
3331016€5975 – €6125€750
4415018€6550 – €6650€910
5460019€7075 – €7250€970
6509021€7575 – €7975€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Burst lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burst bedraagt 3521,0745846282 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Burst?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-burst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Burst vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind je in enkele stappen een goede leverancier in jouw eigen buurt. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Burst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Burst op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Burst
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Burst een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!