Herenthout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Herenthout? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Middels innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze website lees jij omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Herenthout!

zonnepanelen installateur 2270
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerenthout
Postcode22700
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€172,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Herenthout juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Herenthout. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Herenthout zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Herenthout
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5020), dan pak je al snel €622. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Herenthout zitten vaak tussen de €4800 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Oxxio betaal je al snel €762,50 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Herenthout kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3650 – €4325€390
2274013€5150 – €5650€625
3325016€6075 – €6075€800
4383017€6550 – €6750€890
5442020€7100 – €7200€1020
6493023€7400 – €7800€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Herenthout achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herenthout is 3550 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Herenthout?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herenthout

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Herenthout vergelijken? Geholpen door het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Herenthout.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herenthout op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Herenthout
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Herenthout een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!