Cherain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Cherain? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze tool doorzoek jij bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Cherain!

zonnepanelen installateur 6673
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode66730
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€177,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cherain juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gouvy. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Gouvy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Cherain
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4370), dan loopt het voordeel al gauw op tot €542. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Cherain schommelen tussen de €4700 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Oxxio betaal je al snel €735,00 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Cherain kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3400 – €4350€410
2310012€5250 – €5700€500
3329015€5975 – €6125€700
4381018€6550 – €6750€880
5458019€7000 – €7175€1030
6484022€7700 – €7900€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Cherain zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cherain is 3450 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste mensen installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Cherain?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cherain

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Cherain vergelijken? Op basis van onze stappenplan zoek jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Sommige aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Cherain.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Cherain op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Cherain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Cherain een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!