Kerksken

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kerksken? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze vergelijker lees jij toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kerksken!

zonnepanelen installateur 9451
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode94510
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik kWh3523,57393357523 kWh
Gemiddelde energierekening€164,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kerksken juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haaltert. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Haaltert kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Kerksken
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4400), dan is jouw winst al gauw €545. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kerksken zitten vaak tussen de €4600 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €740,00 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kerksken kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3625 – €4200€410
2308011€5200 – €5900€600
3349015€5950 – €6075€800
4380016€6300 – €6800€940
5468020€6900 – €7275€1010
6487021€7625 – €8200€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Kerksken achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerksken is 3523,57393357523 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kerksken?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kerksken

Plaatsen in de omgeving:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kerksken vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs tref je in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Kerksken.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kerksken op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Kerksken
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Kerksken verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!