Denderhoutem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Denderhoutem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van deze website tref je toepasbare adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Denderhoutem!

zonnepanelen installateur 9450
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode94500
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik kWh3522,94909633847 kWh
Gemiddelde energierekening€164,31

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Denderhoutem april 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Haaltert. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Haaltert kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Denderhoutem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4380), dan pak je al snel €543. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Denderhoutem schommelen tussen de €4300 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €735,00 (onkosten april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Denderhoutem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3475 – €4400€420
2285013€5175 – €5600€600
3358015€5950 – €6175€750
4413018€6400 – €6750€920
5466020€6950 – €7225€1020
6499021€7525 – €8150€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Denderhoutem achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Denderhoutem is 3522,94909633847 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Denderhoutem?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-denderhoutem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Denderhoutem vergelijken? Met onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Denderhoutem.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Denderhoutem op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Denderhoutem
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Denderhoutem een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!