Sint-Denijs-Westrem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Sint-Denijs-Westrem? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze tool bekijk jij samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sint-Denijs-Westrem!

zonnepanelen installateur 9051
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode90510
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik kWh3498,89286272331 kWh
Gemiddelde energierekening€177,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Denijs-Westrem juli 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gent. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Gent bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sint-Denijs-Westrem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint-Denijs-Westrem komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €747,50 (onkosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sint-Denijs-Westrem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3425 – €4200€380
2270011€5175 – €5675€625
3332015€5950 – €6025€875
4384016€6325 – €6600€930
5465019€7100 – €7200€990
6481021€7625 – €8175€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint-Denijs-Westrem tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Denijs-Westrem is 3498,89286272331 kWh. Dit staat voor rond de 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Sint-Denijs-Westrem?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-denijs-westrem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Sint-Denijs-Westrem vergelijken? Met onderstaande tips kies je in enkele stappen een erkende installateur in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Sint-Denijs-Westrem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Denijs-Westrem op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sint-Denijs-Westrem
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Denijs-Westrem een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!