Franc-Waret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Franc-Waret? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Franc-Waret!

zonnepanelen installateur 5380
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode53800
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€165,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Franc-Waret maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Fernelmont. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Fernelmont zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Franc-Waret
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4910), dan profiteer je al van een korting van zo’n €609. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Franc-Waret komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (prijs maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Franc-Waret kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3450 – €4325€440
2306013€5125 – €5750€500
3335015€6025 – €6050€775
4383016€6400 – €6775€900
5445020€6975 – €7275€960
6513021€7525 – €8125€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Franc-Waret zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Franc-Waret is 3345 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Franc-Waret?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-franc-waret

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Franc-Waret vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in jouw streek. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Franc-Waret.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Franc-Waret op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Franc-Waret
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Franc-Waret een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!