Forville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Forville? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze website check je toepasbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Forville!

zonnepanelen installateur 5380
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode53800
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Forville juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Fernelmont. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Fernelmont zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Forville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4900), dan is het belastingvoordeel al gauw €607. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Forville variëren tussen de €4400 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €717,50 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Forville kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3650 – €4325€410
2293013€5250 – €5650€600
3333015€5925 – €6025€875
4388017€6350 – €6650€920
5433020€6925 – €7275€1010
6485022€7400 – €7875€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Forville zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Forville bedraagt 3340 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Forville?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-forville

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Forville vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet het huis. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Forville.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Forville op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Forville
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Forville aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!