Cortil-Wodon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Cortil-Wodon? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze website ontdek je waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Cortil-Wodon!

zonnepanelen installateur 5380
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode53800
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cortil-Wodon maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Fernelmont. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Fernelmont bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Cortil-Wodon
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4890), dan loopt het voordeel al gauw op tot €606. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Cortil-Wodon variëren tussen de €4000 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €715,00 (prijspeil maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Cortil-Wodon bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3625 – €4475€390
2307013€5075 – €5750€575
3330014€6050 – €6075€725
4382016€6300 – €6600€910
5460019€6900 – €7275€970
6492022€7550 – €7900€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Cortil-Wodon vind jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cortil-Wodon bedraagt 3335 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Cortil-Wodon?

Puur voor PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cortil-wodon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Cortil-Wodon vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vind jij in enkele stappen een uitstekende expert in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Cortil-Wodon.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Cortil-Wodon op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Cortil-Wodon
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Cortil-Wodon een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!