Bierwart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bierwart? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met behulp van krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze website doorzoek jij samengestelde info aangaande zonnepanelen kopen in Bierwart!

zonnepanelen installateur 5380
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode53800
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€165,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bierwart februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Fernelmont. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Fernelmont is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bierwart
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4880), dan loopt het voordeel al gauw op tot €605. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bierwart komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2850 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €712,50 (tarief februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Bierwart kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3625 – €4225€390
2309012€5300 – €5700€625
3354016€5950 – €6125€825
4392018€6325 – €6775€950
5452019€7025 – €7250€980
6517022€7675 – €8025€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Bierwart lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bierwart is 3330 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bierwart?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bierwart

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bierwart vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een erkende vakspecialist in de regio. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het type huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Bierwart.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bierwart op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bierwart
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bierwart een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!