Tintange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Tintange? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Middels innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website vind je waardevolle tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Tintange!

zonnepanelen installateur 6637
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteFauvillers
Postcode66370
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tintange december 2023

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Fauvillers. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Fauvillers kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Tintange
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4960), dan bedraagt het voordeel al snel €615. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (december 2023) van een aanbieding met 10 panelen in Tintange variëren tussen de €4900 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €695,00 (tarieven december 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Tintange kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3650 – €4350€420
2275013€5175 – €5750€525
3349014€6100 – €6275€800
4380017€6425 – €6850€910
5434020€7050 – €7200€1030
6505023€7550 – €8100€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tintange check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tintange is 3370 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Tintange?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tintange

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Tintange vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind jij vandaag nog een uitmuntende installateur in de buurt. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo goedzonnepanelen advies in Tintange.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tintange op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Tintange
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tintange een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!