Hollange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hollange? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij dalende kosten, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website ontdek jij bruikbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Hollange!

zonnepanelen installateur 6637
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteFauvillers
Postcode66370
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€174,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hollange juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Fauvillers. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Fauvillers zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hollange
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4950), dan loopt het voordeel al gauw op tot €614. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hollange liggen tussen om en nabij de €4300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hollange bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3525 – €4500€420
2306011€5200 – €5650€500
3359016€5925 – €6150€700
4420016€6450 – €6625€940
5446019€6900 – €7200€1020
6485023€7450 – €8100€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hollange check je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollange is 3365 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hollange?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hollange

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hollange vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een uitstekende specialist in je postcodegebied. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Hollange.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hollange op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Hollange
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hollange een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!