Celles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Celles? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool check je samengestelde details over zonnepanelen kopen in Celles!

zonnepanelen installateur 4317
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode43170
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€171,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Celles april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Faimes. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Faimes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Celles
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4550), dan is jouw winst al gauw €564. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Celles liggen tussen de €4500 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €700,00 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Celles kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3500 – €4300€420
2273012€5000 – €5600€550
3349015€6050 – €6075€775
4406017€6550 – €6700€900
5462020€7100 – €7225€1010
6504022€7550 – €8100€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Celles bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Celles bedraagt 3465 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Celles?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-celles

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Celles vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk je zonder problemen een deskundige vakspecialist in jouw eigen buurt. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Celles.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Celles op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Celles
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Celles een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!