Borlez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Borlez? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je handige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Borlez!

zonnepanelen installateur 4317
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteFaimes
Postcode43170
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Borlez april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Faimes. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Faimes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Borlez
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4540), dan profiteer je al van een korting van zo’n €563. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Borlez variëren tussen de €5400 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (onkosten april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Borlez kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3600 – €4500€430
2285013€5100 – €5750€550
3356016€5925 – €6075€800
4414016€6300 – €6775€880
5460020€7075 – €7150€980
6498022€7675 – €8050€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Borlez tref je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borlez is 3460 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Borlez?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-borlez

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Borlez vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs zoek jij moeiteloos een goede installateur in jouw omgeving. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Borlez.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Borlez op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Borlez
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Borlez een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!