Calonne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Calonne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Door middel van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze vergelijker vind je omvangrijke toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Calonne!

zonnepanelen installateur 7642
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAntoing
Postcode76420
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Calonne december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Antoing. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Antoing kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Calonne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno december 2023. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Calonne liggen tussen om en nabij de €4700 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (vergoeding december 2023). Met goedkope zonnepanelen in Calonne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3625 – €4200€410
2271011€5300 – €5900€500
3322016€5975 – €6075€850
4406018€6525 – €6650€930
5465020€6900 – €7275€980
6519023€7650 – €7875€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Calonne lees jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Calonne bedraagt 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Calonne?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-calonne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Calonne vergelijken? Via onderstaande tips tref jij moeiteloos een betrouwbare aanbieder in jouw streek. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer expliciet het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Calonne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Calonne op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Calonne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Calonne een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!