Schepdaal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Schepdaal? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze website bekijk jij omvangrijke tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Schepdaal!

zonnepanelen installateur 1703
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode17030
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Schepdaal mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Dilbeek. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Dilbeek bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Schepdaal
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4760), dan is het belastingvoordeel al gauw €590. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Schepdaal zitten vaak tussen de €4600 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3090 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Schepdaal kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120607€3525 – €4475€430
2309011€5175 – €5600€575
3336015€5950 – €6100€700
4384016€6350 – €6600€940
5456020€6925 – €7275€1030
6497022€7650 – €7975€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Schepdaal bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schepdaal is 3345 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Schepdaal?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schepdaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Schepdaal vergelijken? Met het advies hieronder vind jij snel en eenvoudig een professionele expert in jouw streek. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Schepdaal.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schepdaal op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Schepdaal
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Schepdaal een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!