Sint-Ulriks-Kapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Sint-Ulriks-Kapelle? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Mede door gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij actuele gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint-Ulriks-Kapelle!

zonnepanelen installateur 1700
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode17000
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€163,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Ulriks-Kapelle mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Dilbeek. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Dilbeek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Ulriks-Kapelle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4730), dan is het belastingvoordeel al gauw €586. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint-Ulriks-Kapelle zitten vaak tussen de €4800 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €765,00 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Sint-Ulriks-Kapelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3575 – €4475€440
2270013€5250 – €5875€650
3334015€5900 – €6175€750
4408017€6500 – €6650€950
5470020€7050 – €7250€980
6497021€7625 – €8075€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Sint-Ulriks-Kapelle ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Ulriks-Kapelle bedraagt 3330 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Sint-Ulriks-Kapelle?

Voor PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-ulriks-kapelle

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sint-Ulriks-Kapelle vergelijken? Met onze stappenplan vind je in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in jouw streek. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Sint-Ulriks-Kapelle.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op certificering (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Ulriks-Kapelle op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sint-Ulriks-Kapelle
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Ulriks-Kapelle een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!