Bossuit

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bossuit? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze website vind je handige gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Bossuit!

zonnepanelen installateur 8583
 • Lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode85830
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bossuit juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Avelgem. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Avelgem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bossuit
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4610), dan profiteer je al van een korting van zo’n €571. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bossuit variëren tussen de €4100 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €742,50 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bossuit kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3400 – €4225€400
2293013€5125 – €5775€550
3349014€6100 – €6025€825
4393017€6475 – €6625€880
5465020€6950 – €7150€990
6497023€7625 – €7950€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Bossuit vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bossuit is 3495 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Bossuit?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bossuit

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bossuit vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan kies je moeiteloos een goede leverancier in de buurt. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Bossuit.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bossuit op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Bossuit
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Bossuit een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!