Kerkhove

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kerkhove? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool doorzoek jij waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Kerkhove!

zonnepanelen installateur 8581
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode85810
Gasverbruik22.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Kerkhove september 2023

Een speciale subsidie is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Avelgem. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Avelgem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Kerkhove
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4580), dan pak je al snel €568. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kerkhove variëren tussen de €4300 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €735,00 (vergoeding september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Kerkhove bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3700 – €4200€400
2292013€5100 – €5900€625
3344016€5925 – €6250€875
4394018€6375 – €6725€880
5465019€7100 – €7300€1030
6495022€7625 – €8075€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Kerkhove vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerkhove bedraagt 3480 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Kerkhove?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kerkhove

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kerkhove vergelijken? Dankzij onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een erkende installateur in jouw omgeving. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Kerkhove.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kerkhove op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Kerkhove
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kerkhove een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!