Sint-Gillis-Dendermonde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Sint-Gillis-Dendermonde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina vind je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint-Gillis-Dendermonde!

zonnepanelen installateur 9200
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode92000
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik kWh3509,51509574819 kWh
Gemiddelde energierekening€178,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Gillis-Dendermonde oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Dendermonde. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Dendermonde zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sint-Gillis-Dendermonde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4700), dan is het belastingvoordeel al gauw €583. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint-Gillis-Dendermonde schommelen tussen de €5100 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2920 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €730,00 (prijspeil oktober 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sint-Gillis-Dendermonde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3425 – €4275€430
2291011€5300 – €5725€575
3336016€6100 – €6275€750
4400016€6400 – €6700€890
5462020€6900 – €7225€1010
6499022€7625 – €8075€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Gillis-Dendermonde tref jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Gillis-Dendermonde bedraagt 3509,51509574819 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Sint-Gillis-Dendermonde?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-gillis-dendermonde

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sint-Gillis-Dendermonde vergelijken? Door onze stappenplan heb jij zonder problemen een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Diverse bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Sint-Gillis-Dendermonde.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Gillis-Dendermonde op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Sint-Gillis-Dendermonde
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Gillis-Dendermonde een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!