Welle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Welle? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze vergelijker bekijk jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Welle!

zonnepanelen installateur 9473
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode94730
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik kWh3524,19877081199 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Welle juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Denderleeuw. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Denderleeuw bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Welle
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4420), dan pak je al snel €548. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Welle schommelen tussen de €4800 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of NLE betaal je hiervoor wel €745,00 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Welle bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3600 – €4225€400
2297011€5250 – €5850€650
3344015€5975 – €6175€775
4401016€6325 – €6775€910
5457019€7050 – €7275€970
6494022€7425 – €7875€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Welle check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Welle is 3524,19877081199 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Welle?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-welle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Welle vergelijken? Dankzij het advies hieronder vind je vandaag nog een professionele expert in jouw streek. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Welle.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Welle op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Welle
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Welle een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!