Iddergem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Iddergem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij actuele gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Iddergem!

zonnepanelen installateur 9472
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode94720
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik kWh3523,88635219361 kWh
Gemiddelde energierekening€164,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Iddergem september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Denderleeuw. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Denderleeuw zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Iddergem
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4410), dan loopt het voordeel al gauw op tot €547. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Iddergem fluctueren tussen de €4700 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €742,50 (onkosten september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Iddergem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3625 – €4250€440
2284013€5275 – €5650€500
3325014€5975 – €6200€750
4417017€6450 – €6750€930
5434019€6900 – €7175€990
6485021€7425 – €7800€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Iddergem lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Iddergem is 3523,88635219361 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Iddergem?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-iddergem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Iddergem vergelijken? Op basis van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een erkende monteur in de regio. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Iddergem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Iddergem op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Iddergem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Iddergem verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!