Berlare

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Berlare? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Via de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze website bekijk jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Berlare!

zonnepanelen installateur 9290
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
Postcode92900
Gasverbruik22.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Berlare mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Berlare. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Berlare bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Berlare
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4730), dan is het voordeel al snel €586. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Berlare variëren tussen de €5000 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €687,50 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Berlare kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3675 – €4450€380
2292013€5225 – €5825€550
3341014€6000 – €6075€800
4417016€6550 – €6775€910
5441019€7075 – €7125€1010
6484021€7675 – €7875€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Berlare bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berlare is 3555 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Berlare?

Voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-berlare

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Berlare vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een betrouwbare expert in jouw eigen buurt. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Berlare.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Berlare op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Berlare
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Berlare een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente