Moregem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Moregem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je accurate info aangaande zonnepanelen kopen in Moregem!

zonnepanelen installateur 9790
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode97900
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik kWh3552,94128370284 kWh
Gemiddelde energierekening€168,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Moregem april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Wortegem-Petegem. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Wortegem-Petegem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Moregem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4590), dan is het voordeel al snel €569. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Moregem liggen tussen om en nabij de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €770,00 (onkosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Moregem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3600 – €4300€430
2283013€5200 – €5625€650
3348015€5975 – €6150€825
4394017€6500 – €6850€900
5463020€7100 – €7175€990
6500022€7425 – €7800€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Moregem check jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moregem bedraagt 3552,94128370284 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Moregem?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moregem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Moregem vergelijken? Geholpen door het advies hieronder heb je binnen enkele minuten een erkende vakman in de regio. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Moregem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Moregem op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Moregem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Moregem een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!