Petegem-Aan-De-Schelde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Petegem-Aan-De-Schelde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check jij handige informatie aangaande zonnepanelen kopen in Petegem-Aan-De-Schelde!

zonnepanelen installateur 9790
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWortegem-Petegem
Postcode97900
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik kWh3553,5661209396 kWh
Gemiddelde energierekening€169,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Petegem-Aan-De-Schelde juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Wortegem-Petegem. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Wortegem-Petegem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Petegem-Aan-De-Schelde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4610), dan is het belastingvoordeel al gauw €571. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Petegem-Aan-De-Schelde schommelen tussen de €5300 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €775,00 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Petegem-Aan-De-Schelde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3600 – €4425€430
2292013€5150 – €5875€525
3345015€5925 – €6050€850
4404017€6550 – €6825€910
5462019€6900 – €7300€1000
6506023€7525 – €8200€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Petegem-Aan-De-Schelde achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petegem-Aan-De-Schelde is 3553,5661209396 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Petegem-Aan-De-Schelde?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petegem-aan-de-schelde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Petegem-Aan-De-Schelde vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk jij in korte tijd een betrouwbare aanbieder in jouw eigen buurt. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Petegem-Aan-De-Schelde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Petegem-Aan-De-Schelde op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Petegem-Aan-De-Schelde
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Petegem-Aan-De-Schelde verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!