Vlissegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Vlissegem? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze website check jij praktische info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vlissegem!

zonnepanelen installateur 8421
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode84210
Gasverbruik21.950 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vlissegem december 2023

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente De Haan. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente De Haan kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vlissegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4920), dan is jouw winst al gauw €610. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (december 2023) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vlissegem liggen tussen de €4900 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €735,00 (tarieven december 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Vlissegem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3475 – €4450€380
2282013€5225 – €5725€575
3328016€6025 – €6175€725
4414017€6550 – €6675€920
5435020€7000 – €7125€1010
6516023€7600 – €8050€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Vlissegem vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlissegem bedraagt 3575 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Vlissegem?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vlissegem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vlissegem vergelijken? Door onderstaande tips vind jij vandaag nog een professionele specialist in jouw eigen buurt. Veel bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Vlissegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vlissegem op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Vlissegem
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vlissegem een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!