Zandvoorde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zandvoorde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker lees je praktische tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zandvoorde!

zonnepanelen installateur 8400
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostende
Postcode84000
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€171,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Zandvoorde juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oostende. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Oostende bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Zandvoorde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4890), dan loopt het voordeel al gauw op tot €606. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Zandvoorde zitten vaak tussen de €4400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Nuon betaal je hiervoor wel €727,50 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zandvoorde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120508€3575 – €4375€400
2281012€5275 – €5750€600
3355014€5950 – €6100€750
4390018€6375 – €6775€930
5440020€6975 – €7300€970
6498022€7500 – €7975€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Zandvoorde zie je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandvoorde bedraagt 3560 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Zandvoorde?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zandvoorde

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zandvoorde vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een uitstekende specialist in de regio. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Zandvoorde.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zandvoorde op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Zandvoorde
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Zandvoorde een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!