Zeebrugge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zeebrugge? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met zonnepanelenvoordeel.be bekijk je accurate info over zonnepanelen kopen in Zeebrugge!

zonnepanelen installateur 8380
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode83800
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Zeebrugge september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Brugge. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Brugge zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Zeebrugge
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4870), dan bedraagt het voordeel al snel €604. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zeebrugge komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €722,50 (tarief september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zeebrugge kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3625 – €4475€420
2288012€5275 – €5650€500
3322015€6025 – €6050€800
4401018€6500 – €6625€950
5469020€7000 – €7200€990
6495021€7600 – €7950€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Zeebrugge ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeebrugge bedraagt 3550 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zeebrugge?

Voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zeebrugge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Zeebrugge vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref je moeiteloos een uitmuntende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Zeebrugge.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zeebrugge op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Zeebrugge
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zeebrugge een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!