Serinchamps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Serinchamps? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze pagina vind jij samengestelde gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Serinchamps!

zonnepanelen installateur 5590
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode55900
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Serinchamps maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Ciney. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ciney zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Serinchamps
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4560), dan is het voordeel al snel €565. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Serinchamps zitten vaak tussen de €4600 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €700,00 (onkosten maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Serinchamps bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3575 – €4400€380
2289012€5025 – €5650€600
3357014€6100 – €6225€750
4385018€6450 – €6775€940
5439019€6900 – €7200€1010
6502023€7475 – €8050€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Serinchamps check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Serinchamps bedraagt 3320 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Serinchamps?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-serinchamps

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Serinchamps vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb jij in korte tijd een uitstekende monteur in je postcodegebied. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets duidelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Serinchamps.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Serinchamps op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Serinchamps
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Serinchamps een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!