Haversin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Haversin? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je handige tips aangaande zonnepanelen kopen in Haversin!

zonnepanelen installateur 5590
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode55900
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Haversin juli 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ciney. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ciney zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Haversin
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Haversin liggen tussen om en nabij de €4700 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op plusminus 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €692,50 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Haversin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3625 – €4400€380
2287013€5150 – €5825€500
3327016€6000 – €6150€800
4380016€6400 – €6600€890
5464020€6975 – €7300€1020
6489023€7525 – €8000€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Haversin check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haversin is 3305 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Haversin?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haversin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Haversin vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies je zonder problemen een uitstekende installateur in je woonplaats. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van het huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Haversin.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haversin op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Haversin
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Haversin een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!