Pessoux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Pessoux? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind jij uitgebreide info over zonnepanelen kopen in Pessoux!

zonnepanelen installateur 5590
 • Direct lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode55900
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€169,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Pessoux juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Ciney. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Ciney bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Pessoux
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4550), dan bedraagt het voordeel al snel €564. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Pessoux fluctueren tussen de €5300 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (onkosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Pessoux kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3675 – €4425€430
2279013€5175 – €5650€625
3331014€6075 – €6225€725
4384016€6450 – €6700€880
5436020€7050 – €7300€960
6485021€7500 – €8100€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Pessoux check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pessoux bedraagt 3315 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Pessoux?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pessoux

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Pessoux vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in jouw eigen buurt. Verscheidene aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Pessoux.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Pessoux op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Pessoux
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pessoux een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!