Leignon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Leignon? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij omvangrijke informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Leignon!

zonnepanelen installateur 5590
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode55900
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€169,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Leignon juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ciney. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ciney kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Leignon
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4540), dan pak je al snel €563. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Leignon variëren tussen de €5000 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,00 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Leignon kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3675 – €4350€390
2308011€5025 – €5700€575
3360015€5950 – €6100€825
4407018€6400 – €6850€950
5445019€7000 – €7250€1000
6498023€7675 – €7875€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Leignon vind je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leignon is 3310 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Leignon?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leignon

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Leignon vergelijken? Met onderstaande tips heb je in korte tijd een professionele monteur in jouw streek. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Leignon.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leignon op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Leignon
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Leignon een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!