Hamont-Achel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hamont-Achel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker ontdek jij accurate gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Hamont-Achel!

zonnepanelen installateur 3930
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteHamont-Achel
Postcode39300
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hamont-Achel mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Hamont-Achel. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Hamont-Achel zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hamont-Achel
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4430), dan is jouw winst al gauw €549. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hamont-Achel fluctueren tussen de €5100 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €682,50 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hamont-Achel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3675 – €4475€380
2279012€5175 – €5875€550
3332014€6100 – €6100€850
4392018€6450 – €6750€920
5445019€6950 – €7225€1030
6483021€7700 – €8100€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Hamont-Achel check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hamont-Achel bedraagt 3405 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Hamont-Achel?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hamont-achel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hamont-Achel vergelijken? Met het advies hieronder kies jij zonder problemen een goede specialist in jouw eigen buurt. Sommige installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het type huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Hamont-Achel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hamont-Achel op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Hamont-Achel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hamont-Achel een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente