Lommel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lommel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze website doorzoek jij omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lommel!

zonnepanelen installateur 3920
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteLommel
Postcode39200
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€173,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lommel juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Lommel. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Lommel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lommel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4420), dan loopt het voordeel al gauw op tot €548. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lommel liggen tussen de €4200 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €680,00 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lommel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3675 – €4225€390
2300012€5000 – €5600€625
3330015€6075 – €6100€800
4401018€6425 – €6750€890
5432019€6975 – €7150€990
6510021€7450 – €7825€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Lommel lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lommel is 3400 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 10 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lommel?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lommel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lommel vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies jij snel en eenvoudig een erkende aanbieder in je postcodegebied. Een aantal installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Lommel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lommel op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Lommel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lommel een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!