Battignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Battignies? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be ontdek je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Battignies!

zonnepanelen installateur 7130
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode71300
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€166,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Battignies april 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je de spelregels in de gemeente Binche. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Binche zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Battignies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4940), dan bedraagt het voordeel al snel €612. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Battignies schommelen tussen de €4700 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en NLE staat dit al gauw gelijk aan €742,50 (tarief april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Battignies kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3525 – €4400€410
2299011€5200 – €5600€550
3350016€5950 – €6200€800
4410017€6450 – €6850€950
5454019€7000 – €7150€1000
6480023€7500 – €7925€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Battignies check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Battignies is 3435 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Battignies?

Voor het laten leggen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-battignies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Battignies vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk jij in korte tijd een erkende monteur in je woonplaats. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Battignies.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Battignies op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Battignies
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Battignies een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!