Beverst

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Beverst? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Via het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees je veelzijdige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Beverst!

zonnepanelen installateur 3740
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37400
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€161,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beverst februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Bilzen. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Bilzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Beverst
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4890), dan is het belastingvoordeel al gauw €606. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Beverst liggen tussen de €4800 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (onkosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beverst kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3600 – €4300€380
2296013€5175 – €5700€600
3355014€5950 – €6225€825
4415017€6525 – €6600€880
5466020€6950 – €7250€970
6482021€7525 – €7800€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Beverst vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beverst bedraagt 3410 kWh. Dit staat voor zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Beverst?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beverst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Beverst vergelijken? Middels onderstaande tips heb je in korte tijd een erkende specialist in de buurt. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Beverst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Beverst op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Beverst
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Beverst een vergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!