Eigenbilzen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Eigenbilzen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze pagina doorzoek je omvangrijke info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Eigenbilzen!

zonnepanelen installateur 3740
 • Lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37400
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Eigenbilzen juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bilzen. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Bilzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Eigenbilzen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4900), dan is jouw winst al gauw €607. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eigenbilzen liggen tussen om en nabij de €5000 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon betaal je hiervoor wel €737,50 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Eigenbilzen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3525 – €4375€380
2309011€5175 – €5750€650
3349015€6025 – €6075€700
4408017€6375 – €6700€950
5437019€7025 – €7300€1010
6495023€7625 – €7850€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Eigenbilzen check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eigenbilzen is 3415 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Eigenbilzen?

Puur voor zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eigenbilzen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Eigenbilzen vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een professionele vakman in de buurt. Tal van bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Eigenbilzen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eigenbilzen op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Eigenbilzen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Eigenbilzen een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!