Grote-Spouwen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Grote-Spouwen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze vergelijker ontdek jij bruikbare gegevens over zonnepanelen kopen in Grote-Spouwen!

zonnepanelen installateur 3740
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37400
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€162,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Grote-Spouwen april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bilzen. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Bilzen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Grote-Spouwen
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4910), dan is het belastingvoordeel al gauw €609. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Grote-Spouwen fluctueren tussen de €5200 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €740,00 (onkosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Grote-Spouwen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3525 – €4325€430
2296013€5050 – €5775€625
3329015€6100 – €6225€800
4383018€6400 – €6700€890
5442020€6900 – €7200€1020
6501022€7650 – €8175€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Grote-Spouwen achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grote-Spouwen is 3420 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Grote-Spouwen?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grote-spouwen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Grote-Spouwen vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Grote-Spouwen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op certificering (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grote-Spouwen op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Grote-Spouwen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Grote-Spouwen een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!