Buggenhout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Buggenhout? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze website bekijk jij actuele aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Buggenhout!

zonnepanelen installateur 9255
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBuggenhout
Postcode92550
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€173,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Buggenhout mei 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Buggenhout. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Buggenhout bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Buggenhout
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4690), dan bedraagt het voordeel al snel €581. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Buggenhout variëren tussen de €5000 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je daarvoor zo’n €677,50 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Buggenhout kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120907€3575 – €4250€420
2303013€5250 – €5850€500
3351016€5925 – €6275€700
4398016€6400 – €6850€950
5460020€6900 – €7225€1020
6506023€7400 – €8125€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Buggenhout tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buggenhout is 3535 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Buggenhout?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buggenhout

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Buggenhout vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan tref je snel en eenvoudig een professionele monteur in jouw streek. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Buggenhout.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Buggenhout op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Buggenhout
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Buggenhout een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente