Laarne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Laarne? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij actuele info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Laarne!

zonnepanelen installateur 9270
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLaarne
Postcode92700
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€173,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Laarne mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Laarne. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Laarne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Laarne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4710), dan pak je al snel €584. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Laarne variëren tussen de €4700 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pak ‘m beet 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €682,50 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Laarne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3700 – €4375€390
2300011€5100 – €5900€675
3331016€5975 – €6200€775
4395018€6450 – €6700€950
5456019€7000 – €7200€1010
6481021€7550 – €7950€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Laarne bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laarne is 3545 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Laarne?

Bij het installeren van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-laarne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Laarne vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een uitmuntende expert in jouw streek. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Laarne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Laarne op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Laarne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Laarne een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente