Zolder

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Zolder? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Gezien dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website bekijk jij veelzijdige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Zolder!

zonnepanelen installateur 3550
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteHeusden-Zolder
Postcode35500
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€175,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Zolder mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Heusden-Zolder. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Heusden-Zolder is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Zolder
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5030), dan is het voordeel al snel €624. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al 500.000investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zolder variëren tussen de €4600 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zolder bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3600 – €4250€390
2271013€5250 – €5725€550
3332015€6050 – €6125€875
4419018€6475 – €6775€900
5436020€7025 – €7250€1000
6484021€7675 – €8025€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zolder check je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zolder is 3405 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Zolder?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zolder

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zolder vergelijken? Middels tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een uitstekende specialist in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Zolder.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zolder op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Zolder
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Zolder een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!