Noville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Noville? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze pagina ontdek jij bruikbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Noville!

zonnepanelen installateur 6600
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode66000
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€174,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Noville juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bastogne. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Bastogne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Noville
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4920), dan loopt het voordeel al gauw op tot €610. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Noville zitten vaak tussen de €4200 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €685,00 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Noville kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119308€3550 – €4325€400
2302013€5175 – €5825€600
3350016€5900 – €6250€700
4387018€6475 – €6675€930
5430020€6975 – €7175€960
6489022€7700 – €8200€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Noville ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noville is 3350 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Noville?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noville

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Noville vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind je binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in de buurt. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Noville.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Noville op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Noville
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Noville een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!